Bioemezit Kft. - RÓLUNKRÓLUNK

A Bioemezit Kft. biotrágya előállításával foglalkozik pellet formában. Az állattenyésztés visszaesése az utóbbi időben hiányt idézett elő az istállótrágyában Szerbiában, és szükség mutatkozott a meglévő mennyiség hatékonyabb felhasználására. A behozatali pellet trágyák megfizethetetlenek a hazai termelőknek. A szerbiai piacon háromféle típusú pellet trágya van jelen: a marha, a marha és ló, és tisztán birka és ló pellet.
A szerves trágya kis mennyiségben van jelen a piacon, nagy tömege miatt költséges a mozgatása. A marhatrágyából készült pellet azonban olyan szerves anyag, amely kis térfogatú, hatékony. A műtrágyázás során nem juttatunk vissza a talajba minden növényi táplálóanyagot, a szerves anyagok visszajuttatása és rendszeres használatuk nem hagyható ki a megfelelő növénytermesztési technológiából.A korszerű szervestrágyapellet használata számos előnnyel jár, mint pl. munkaerőt és a költségeket tekintve is. Ilyen trágyázás esetén százszor kevesebb szerves trágyát kell kijuttatnunk hektáronként. A természetes granulált anyagok egységnyi mennyisége minimálisan tízszer több nitrogént, 15-20-szor több foszfort és káliumot tartalmaz, mint a hagyományos átlagos istállótrágya hatóanyagai.
A Bioemezit Kft. küldetése olyan szerves pellet trágya előállítása, mely lehetővé teszi a 20-30 %-os termelési hozam növekedését, amivel hozzájárulunk a termelők gazdasági életkörülményeik javításához.

A vállalkozásunk két tevékenységet végezne:
1. Organikus pellet előállítása piacra, valamint saját alkalmazásra
2. Szolgáltatás (organikus pelletálás más mezőgazdaégi termelőknek)
Alaptermékünk a kiváló minőségű, pelletált szarvasmarha trágya, amely minden növénykultúrákhoz ajánlott.